23 Μαρτίου 2010

Συνάδελφοι αγρότες, έχουμε τ' άντερα να πούμε αλήθειες ;

Ξέρουμε ότι με αυτά που θα γράψουμε τώρα θα αντιμετωπίσουμε την χλεύη και την κατακραυγή μέρους των συναδέλφων μας αγροτών. Δεν μας νοιάζει. Όχι δεν είμαστε χοντρόπετσοι - όπως άλλοι - απλά θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον διάλογο για ένα θέμα που θεωρούμε ότι μας αδικεί, ενώ ευνοεί τους μαιμουδοαγρότες !!!!
Αναφερόμαστε για τον τρόπο φορολόγησης του αγροτικού μας εισοδήματος και κυρίως για την φορολόγηση του βάσει των ετήσιων αντικειμενικών κριτηρίων.
Ακούσαμε εμβρόντητοι, τον περίφημο πρόεδρο των "λαϊκατζήδων" κ. Μόσχο, να δηλώνει στα αθηναϊκά ΜΜΕ ότι, δεν θέλουμε "εμείς" οι αγρότες την φορολόγηση βάσει εσόδων - εξόδων, γιατί δεν θα μπορούμε να δηλώσουμε ..... τα μεροκάματα της οικογένειας μας και των αγρεργατών μεταναστών !!!!!
Και ερωτούμε: Όταν υποβάλλουμε την φορολογική μας δήλωση, βασισμένη στα αντικειμενικά κριτήρια, δηλώνουμε και δικαιολογούμε την προσωπική μας εργασία, την συμβολή των μελών της οικογένειας μας ή πολύ περισσότερο τα όποια μεροκάματα από έλληνες αγρεργάτες ή μετανάστες ;

Φυσικά και όχι.
Και ερωτάμε: Όλοι αυτοί οι δήθεν παραγωγοί που στην πραγματικότητα είναι απλοί πωλητές λαικών αγορών ή καλύτερα μεταπωλητές αγροτικών προιόντων, εάν π.χ. χρειαστούν να αιτιολογήσουν "αγροτικά" έξοδα, που θα τα βρουν ; Θα βρούν τιμολόγια από αγορά εφοδίων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, κ.άλ. ;
Μήπως πρέπει σοβαρά και ψύχραιμα να συζητήσουμε για την σωστή και δίκαιη φορολόγηση μας, ώστε να εκδιώξουμε τους "ψευτοαγρότες" από το συνάφι μας ; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα υπέρογκα κόστη μας.

Δεχόμαστε όλα τα επιχειρήματα σας....όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: