15 Μαρτίου 2010

Η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή ενίοτε,είναι και κουφή;


Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) του Ηρακλείου Κρήτης, δέκα (!!!!!!!) μόνο μέρες μετά από την καταγγελία μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου για είσπραξη εικονικών τιμολογίων πώλησης αγροτικού προιόντος, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ηρακλείου, γνωστό και μη εξαιρετέο, κ. Μανώλη Γαβαλά, ανέλαβε πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στην τοπική ΣΔΟΕ, να πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της ΕΑΣ Ηρακλείου.Από τους ελεγκτές ωστόσο, αναμένεται να κληθεί και το μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ Ηρακλείου κ. Γωνιανάκης (συνεταιριστής από τον Κρουσώνα) , ο οποίος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της συνεταιριστικής οργάνωσης (2 Μαρτίου) παρουσίασε παραστατικά έγγραφα από τα οποία φαίνεται να προκύπτει η είσπραξη του ποσού των 285.000 ευρώ (σε τιμές παραγωγού 91 λεπτών ανά κιλό). Να σημειωθεί ότι τέτοιες τιμές δεν είχε ανακοινώσει φέτος η Ένωση Ηρακλείου.

Η "Αγριάδα" ασχολήθηκε αμέσως με το συγκεκριμένο γεγονός, λόγω της "εξαιρετικής εμβέλειας" πού έχει ό Πρόεδρος της ΕΑΣΗ, κ. Γαβαλάς. Η πρώτη μας ανάρτηση έγινε την προηγούμενη Παρασκευή (δες εδώ).
Αλήθεια, εάν για καταγγελία που αφορά ποσό 290.000 ευρώ κινείται άμεσα εισαγγελέας και ΣΔΟΕ στην Κρήτη, τότε εδώ στην Κορινθία για το μέγα θέμα της ΣΚΟΣ και του σταφιδεργοστασίου Παπαβασιλείου, γιατί απαιτούνται μήνες δημοσιευμάτων και πρωτοσέλιδα (βλέπε Σφήκα), επώνυμες καταγγελίες και μετά μόνο από δύο (!!) σχετικές επερωτήσεις βουλευτών (Συν και ΚΚΕ) στο ελληνικό κοινοβούλιο, κινήθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών του Ναυπλίου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: