27 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστρέφονται στους αγρότες τα 70 ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης. Πόσο όμως θα κοστίσει η "εξυπηρέτηση" από την ΑΤΕ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Agronews, καταβάλεται από τις 24 του μηνός στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, το ποσό των 70 ευρώ, που αφορά την προκαταβολή που είχαν δώσει οι αγρότες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, κατά την συμπλήρωση των εντύπων για την ενιαία ενίσχυση και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για το 2010, πριν τέσσερις περίπου μήνες.

Θα καταβληθεί λοιπόν σε 327.664 δικαιούχους το ποσό των 22.936.480 ευρώ (70€ έκαστος).
Εμείς στην "Αγριάδα" είχαμε εναντιωθεί σε αυτήν απόφαση της πρώην Υπουργού Γεωργίας κας Μπατζελή, η οποία όχι μόνο υποχρέωνε τους κατ' επάγγελμα αγρότες να προ-καταβάλουν τα 70 ευρώ (ενώ δεν θα έπρεπε να πληρώσουν τίποτα), αλλά ΘΑ τους τα επέστρεφε αργότερα, μέσω ΑΤΕ και τραπεζών. Το οποίο σήμαινε ότι ο κρατικός προυπολογισμός θα επιβαρύνοντο με πρόσθετα έξοδα υπέρ της ΑΤΕ και ενδεχομένως και των υπολοίπων τραπεζών.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του Agronews, αναφέρει, ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που έβγαλε τότε η κα Μπατζελή,το ποσό της δημόσιας δαπάνης που προκύπτει από την εφαρμογή της ΚΥΑ ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ και βαρύνει τον τακτικό προυπολογισμό του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης Φ 29/110 ΚΑΕ 0873, όπου υπάρχει εγγεγραμένη σχετική πίστωση.

Δηλαδή για την επιστροφή της προκαταβολής θα πληρώσουμε την ΑΤΕ ή και τις υπόλοιπες τράπεζες με πάνω από 2 εκατομ. ευρώ ή αλλιώς το 10% περίπου του όλου κόστους ;
Δεν είναι εύλογο το ερώτημα μας ;
Εκτός εάν αυτά δεν εντάσσονται στα μέτρα του ....."μνημουνίου", όπως θα έλεγε και ο μπάρμπας από την Στιμάγκα !!!!!
Όποιος μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά, είμαστε στην διάθεση του/της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: