11 Μαΐου 2010

Και νέα χασούρα για τους Κορίνθιους βιοκαλλιεργητές ελαιοπαραγωγούς !!

Τα βάσανα για τους Κορίνθιους ελαιοπαραγωγούς και δει όσους παράγουν βιολογικό ελαιόλαδο, τελειωμό δεν έχουν:
  • Δεν τους φτάνει που το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής (σε σχέση με το συμβατικό ελαιόλαδο) έχει εκτιναχθεί στα ύψη,
  • Δεν τους φτάνει που η τιμή του βιολογικού ελαιολάδου (για τον παραγωγό) έχει πάρει εδώ και καιρό τον κατήφορο,
  • Δεν τους φτάνει που η Κορινθία είναι από τους τελευταίους νομούς της χώρας που "πληρώνει" την ανάλογη επιδότηση που δικαιούνται οι βιοκαλλιεργητές. Ακόμη τους χρωστάνε την επιδότηση του ...... 2008 !!! Τουλάχιστον σε άλλους νομούς, κάνουν καμιά επερώτηση ή δημοσιεύετε κάτι στον τοπικό τύπο.... Εδώ "μούγκα στην στρούγκα" !!! Κατά τα άλλα υπάρχει λέει και Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών.....τρομάρα μας !!!
  • Δεν τους φτάνει και η οικονομική δυσπραγία που δυσχεραίνει την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών σε ποιοτικά προιόντα, όπως είναι τα βιολογικά,
έρχεται και σαν κεραμίδα, η απόφαση της κας. Μπατζελή και του Υπουργείου Γεωργίας να αλλάξει τον τρόπο που δινόταν έως τώρα, το λεγόμενο ποιοτικό παρακράτημα στους ελαιοπαραγωγούς. Πλέον το μικρό ποσό που ελάμβαναν όλοι οι παραγωγοί βιολογικού ελαιολάδου καταργείται. Από δω και πέρα θα το επωφελούνται μόνο οι παραγωγοί βιολογικού ελαιολάδου που το λάδι τους είναι Προστατευόμενης Οναμασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).
Όπερ σημαίνει ότι όλοι οι Κορίνθιοι παραγωγοί βιολογικού ελαιολάδου, λόγω της απουσίας προιόντος τους χαρακτηρισμένου ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. δεν θα λαμβάνουν από δω και πέρα κανένα ποιοτικό παρακράτημα !!!!
Μπράβο στην Υπουργό μας κα. Κατερίνα για την "σοφή" απόφαση της, και...
Πολλά Μπράβο σε όλους εδώ στην Κορινθία που συνέβαλαν, στο να μην διαθέτει ο νομός μας ΚΑΝΕΝΑ αγροτικό προιόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ ή ΠΓΕ) !!!!!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: