28 Μαΐου 2010

Ποιά βατράχια ; Άλλη είναι η απόδειξη για ενδεχόμενο σεισμό στην Β. Ελλάδα

Διάφοροι, μεταξύ των οποίων και Τουρκικά ΜΜΕ, θεωρούν σαν "σημάδι" ενός "επερχόμενου" σεισμού, την μαζική εμφάνιση και μετακίνηση χιλιάδων βατράχων, που παρατηρήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία. Η επιστημονική ομάδα της "Αγριάδας" (έχουμε και εμείς τέτοια !), συμφωνεί με όσους μιλούν για μεγάλο σεισμό στην Μακεδονία μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Διαφοροποιούμαστε όμως στο .... "σημάδι" .....
Διαφωνούμε με την θεωρία περί μετακίνησης των βατράχων και αποκαλύπτουμε το πραγματικά αδιαμφισβήτητο "σημάδι" ......
Δεν είναι άλλο από την πρωτοφανή απόφαση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, να επιστρέψει τα παραπανίσια χρήματα που πήρε από όσους ενεργοποίησαν τα δικαιώματα τους για την ενιαία ενίσχυση του 2010. Δεν είναι βέβαια το μοναδικό φαινόμενο, συνεταιριστικής οργάνωσης που χρεώνει με παραπάνω χρήματα τους παραγωγούς, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Οι έντονες όμως διαμαρτυρίες, οι οποίες έφθασαν ώς τα αυτιά της υπουργού Γεωργίας κ. Μπατζελή και του τοπικού εισαγγελέα, "ανάγκασαν" τους υπευθύνους της ΕΑΣ Χαλκιδικής, να αποφασίσουν την άμεση επιστροφή των επιπλέον χρημάτων.
Άλλωστε τα επιπλέον χαράτσια είναι τέτοιας αξίας που δεν συμφέρει τον μεμονωμένο ενδιαφερόμενο, να προσφύγει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη.
Εδώ να τονίσουμε ότι και τα ποσά που έχουν καθορίσει να προεισπράττουν, οι Ενώσεις με την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε απόλυτη συμφωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας, είναι εντελώς άδικα. Άσχετα εάν υπάρχει η διαβεβαίωση της μελλοντικής επιστροφής τους μέσω τράπεζας, είναι απαράδεκτο να χρεώνονται με 70€ οι αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες που θα πάρουν επιδότηση 200 € έως.......τα 10.000 €. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες, ειδικά για όσους επιδοτούνται με τα υπέρογκα ποσά των 200 ως 500 € ;
Περισσότερα εδώ σε πρόσφατη ανάρτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: