1 Ιουνίου 2010

Ακατάλληλο το ντοκυμαντέρ "Τα παιδία δεν παίζει" από το Υπουργείο Παιδείας και Παραπαιδείας

Την παρακάτω είδηση (από το http://tvxs.gr), την αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όλους τους γονείς και μελλοντικούς γονείς (μην βγάλουμε την ουρά μας απ'έξω), σε όλους τους εκπαιδευτικούς που διοργανώνουν καταπληκτικές σχολικές εκδρομές σε μεγάλα υπερκαταστήματα της πρωτεύουσας και στους καλλικρατικούς υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Αφιερωμένο σε όλους μας που θεωρούμε κατάλληλο για τους νέους μας, να παρακολουθούν τις "επιμορφωτικές" μεσημεριάτικες εκπομπές της ελληνικής TV.
Αφιερωμένο στο μέλλον τούτης της χώρας ...



Ακατάλληλο το ντοκυμαντέρ "Τα παιδία δεν παίζει" από το Υπουργείο Παιδείας


Ακατάλληλο για να προταθεί σε μαθητές, κρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας το ντοκιμαντέρ της Άγγελης Ανδρικοπούλου και του Αργύρη Τσεπελίκα «Τα Παιδία δεν παίζει», με το σκεπτικό ότι «είναι κουραστική ταινία, τα παιδιά βρίζουν» και γιατί «εμφανίζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».
Η απόφαση με την υπογραφή της υπεύθυνης Ευσταθίας Φουσέκη ελήφθη από την επιτροπή η οποία ανήκει στον Ενιαίο Διοικητικό Τοµέα Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Διευθύνσεως Συµβουλευτικού και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας. Οι υπεύθυνοι για την απίστευτη αυτή πράξη λογοκρισίας που θυμίζει άλλες εποχές, υπογράφουν το σκεπτικό με το όνομά τους:

"Κα Γκίκα:  Η ταινία κουραστική, τα παιδιά βρίζουν, το µήνυµα είναι λάθος.
Κα Σακοπούλου: Κακό πρότυπο συµπεριφοράς για τα παιδιά γιατί τους δείχνει να έχουν δικαιώµατα χωρίς υποχρεώσεις.
Κα Μαβίλη: Προφανώς οι χορηγοί δεν είδαν την ταινία. Αν την έβλεπαν, δεν θα την επιχορηγούσαν. Είναι σκληρό ριάλιτι επικίνδυνο για τα παιδιά. Εµφανίζει την Ελλάδα σαν τριτοκοσµική χώρα"

Στο ντοκιμαντέρ που συγκίνησε κοινό και δημιουργούς, τέσσερα πιτσιρίκια στις τριτοκοσµικές γειτονιές της Πάτρας, διεκδικούν λίγα τετραγωνικά µέτρα αλάνας για να παίζουν µπάλα. «Τα τέσσερα µας αρκούν. Για εµάς είναι γηπεδάρα» λένε οι μαθητές που ξεκινούν αγώνα κόντρα σε γονείς, γείτονες και ολόκληρο το γραφειοκρατικό σύστηµα της δηµαρχίας και καταφέρνουν ν' αλλάξουν τον µικρό τους κόσµο, και στο τέλος κερδίζουν την συγκατάθεση του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Φούρα.
«Συµβαίνει ένας απίστευτος συγκεντρωτισµός. Υπάρχουν επιτροπές που επιλέγουν, εδώ από το κέντρο, τι πρέπει να βλέπουν τα παιδιά, ας πούµε των Γρεβενών. Απίστευτα πράγµατα» ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας σε απόπειρα δημοσιογράφου των Νέων για ένα σχόλιο πάνω στην αδιανόητη αυτή απόφαση της επιτροπής. Η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα και ότι θα επιληφθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία «Τα Παιδία Δεν Παίζει», απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τα ΜΜΕ αλλά και από το κοινό, ενώ έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 25 Μαρτίου. To tvsx.gr είχε μιλήσει τότε με τους δημιουργούς, Άγγελη Ανδρικοπούλου και Αργύρη Τσεπελίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: