4 Ιουνίου 2010

Πρόγραμμα προώθησης οπωροκηπευτικών στα δημοτικά σχολεία. Είναι σκάνδαλο ;

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ:
Πρώτα διαβάστε τον νόμο για την διανομή φρούτων στα σχολεία:

Απόφαση ΦΕΚ 713 για τα φρούτα στα σχολεία                                                                                                                                   

Έχουμε και λέμε:
  1.  Η εφαρμογή του ευρωπαικού προγράμματος έπρεπε να είχε αρχίσει από την προηγούμενη μπαχαλο- διακυβέρνηση της Ν.Δ.(Σεπτ. 2009).
  2. Η εφαρμογή της από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα από το Υπουργείο Γεωργίας, καθυστέρησε τραγικά.
  3. Το πρόγραμμα είναι πολύ σπουδαίο, αρκεί να υλοποιηθεί σωστά και με μεράκι, κυρίως από τους εκπαιδευτικούς που θα το αναλάβουν.
  4. Μας προξενεί εντύπωση και ελπίζουμε η Υπουργός Γεωργίας να έχει μια λογική απάντηση, στο ερώτημα: Γιατί και πως ελπίζει το Υπουργείο Γεωργίας να διανείμει βερύκοκα πάνω από 1,5 εκατομ. ευρώ αξίας, στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εν μέσω εξεταστικής περιόδου; Ας συνυπολογισθεί ότι μόλις άρχισε δειλά δειλά να βγαίνουν στην αγορά πρώιμα βερύκοκα.
Το ερώτημα μας ενδέχετε να είναι χαζό (μακάρι) ή απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν επίκειται για μια ακόμη φορά ένα από τα συνηθισμένα εδώ και αρκετά χρόνια, "ευρω-σκανδαλάκια" του Υπουργείου Γεωργίας. Σκανδαλάκια τα οποία εμείς οι αγρότες, αλλά και οι φορολογούμενοι Έλληνες τα έχουμε χρυσοπληρώσει - ως πρόστιμα - προς την Ευρωπαική Ένωση.
Επειδή πρόκειται για βερύκοκα, μήπως πρέπει να ενδιαφερθούν οι φωστήρες των κορινθιακών Αγροτικών Συνεταιριστικών, για να μάθουν λεπτομέρειες; Και μήπως πρέπει να μας εξηγήσουν μετά αυτές τις λεπτομέρειες ; ........τι ζητάμε τώρα, έ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: