15 Ιουνίου 2010

Καλό ταξίδι Δημήτρη

Την Παρασκευή, 11/6/2010, φρεζάροντας μέσα στις ελιές του, σε κάποια νεροφαγιά στην Νεμέα Κορινθίας τούμπαρε το τρακτέρ του και χάσαμε στον ενθουσιώδη συναγωνιστή Δημήτρη Σχοινοχωρίτη σε αγροτικό ατύχημα, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Αγροτών Κορινθίας.

Ο Δημήτρης ήρθε κοντά στην ΠΕΝΑ τα τελευταία χρόνια, ανησυχώντας για την συνεχιζόμενη αφόρητη πίεση που δέχονταν ο αγροτικός κόσμος και ιδιαίτερα οι Νέοι Αγρότες.
Τον είδαμε και τον ζήσαμε στις προσπάθειες να δημιουργηθεί Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για την διεπαγγελματική συνεργασία όλων των τοπικών επαγγελματιών, μαζί με τον Θεοφίλη, στην Νεμέα.
Τον βρήκαμε πρώτο μαζί με άλλους να συνεργάζεται στην Αργολίδα με τους Νέους Αγρότες Αργολίδας και την κα Γεωργία Δρόσου για την οργάνωση του νεανικού αγροτικού κινήματος.
Τον συναντήσαμε και τον ακούσαμε στις συναντήσεις αναζωογόνησης του νεανικού αγροτικού κινήματος στην Κορινθία, στην ορεινή Κορινθία, στην Νεμέα.
Μας συνεπήρε με τις δυναμικές του τοποθετήσεις στα Πανελλήνια Συνέδρια Νέων Αγροτών (Αθήνα και Αρχαία Ολυμπία).
Τον απολαύσαμε στα χαρακτηριστικά γλαφυρά του παραδείγματα για την δυσμενή κατάσταση των Νέων Αγροτών, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας παρουσίασε τις θέσεις του στον Υπουργό κ. Μανιάτη και τον βουλευτή κ. Ανδριανό, μαζί με τους Νέους Γεωργούς της περιοχής.
Τον θυμόμαστε στην σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΝΑ (27/5/2010) διαμορφώνοντας μαζί με όλους μας τις θέσεις για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Και θα κρατάμε πάντα ζωντανή στην μνήμη μας, όλοι, την τελευταία τρίωρη συνάντηση των εκπροσώπων των οργανωμένων Ενώσεων Νέων Αγροτών από όλη την Ελλάδα, στο Υπουργείο ΑΑ&Τ, με την κα Υπουργό ΑΑΤ (27/5/2010).

Ο συναγωνιστής και φίλος Δημήτρης Σχοινοχωρίτης έφυγε άδικα και πολύ γρήγορα από κοντά μας, μέσα στην αποκορύφωση της συντονισμένης επίθεσης κατά των Νέων Αγροτών, ζώντας στο πετσί του ότι σήμερα στην Ελλάδα είναι δύσκολο να είσαι Νέος. Είναι δυσκολότερο να είσαι αγρότης και είναι ασφυκτικά πιεστικό να είσαι Νέος Αγρότης.

Για μια ακόμη φορά ο αγροτικός κόσμος ζει έναν περίεργο ρατσισμό, όπου ένα ατύχημα στον εργατικό χώρο γίνεται πρώτη είδηση, αλλά ο θάνατος ενός αγρότη, σε ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, Παναγιώτη Γκίκα, 26 ετών, από την Κλειτορία), το Μητρώο Αγροτών, τον ΕΛΓΑ, την ασφάλιση αγροτικών ατυχημάτων ΟΓΑ κλπ κλπ, είναι δυστύχημα να είσαι Νέος Αγρότης στην σύγχρονη Ελλάδα.
περνά στα «ψιλά», κυρίως όμως διότι παρά τις διακηρύξεις οι αγρότες είναι ακάλυπτοι ακόμα και στα ατυχήματα, στα αγροτικά ατυχήματα. Τελικά, όπως βλέπουμε να εξελίσσεται το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών (με την αυτοκτονία του Νέου Αγρότη-κτηνοτρόφου

Από το γραφείο τύπου της Ένωσης Νέων Αγροτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: