30 Ιουνίου 2010

Νέα καταγγελία για το Δ.Σ. του ΕΛΟΓΑΚ - Ο Μπαρλιάς δεν θα απαντήσει ;

Και σε νέα καταγγελία προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, σχετικά με την σύσταση του νέου Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος & Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).
Αναλυτικότερα:

Σε καταγγελία στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μπατζελή για τον αυθαίρετο διορισμό του Δ.Σ του ΕΛΟΓΑΚ με έναν άνθρωπο που καμία σχέση δεν έχει με την κτηνοτροφία προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.
Η ΠΕΚ, που εκπροσωπεί το 95% των Ελλήνων κτηνοτρόφων διαμαρτύρεται για τη σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΛΟΓΑΚ, καθώς δεν περιλαμβάνει κτηνοτρόφους της ΠΕΚ ( που είναι αναγνωρισμένη από τις 7 Ιουλίου 2009 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης), ενώ συμμετέχουν άνθρωποι, οι οποίοι- σύμφωνα με την καταγγελία- είναι έμποροι ξενικών φυλών ζώων (Λακόν), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ΠΟΠ της ελληνικής φέτας.
 
Στο σχετικό έγγραφό της η ΠΕΚ, αναφέρει τα εξής: 
 
Οι άνθρωποι αυτοί θα προσπαθήσουν να ελληνοποιήσουν όλα τα ξενικά ζώα (π.χ. το πρόβατο ΓΑΛΛΙΑΣ- ΛΑΚΟΝ θα βαπτιστεί ΛΑΚΩΝΙΑΣ με νονό τα ζώα που εισάγονται στην Ελλάδα (Οι Γάλλοι καραδοκούν).
Καλούμε λοιπόν την υπουργό να αλλάξει τη διοίκηση του ΕΛΟΓΑΚ, όσο είναι νωρίς και προειδοποιούμε ότι θα προσφύγουμε οπουδήποτε χρειάζεται για να προστατέψουμε τη φέτα.
 
Κάτω τα χέρια από την ελληνική φέτα!!!
 
Επίσης η ΠΕΚ καταγγέλλει τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009, με αποτέλεσμα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να προμηθευτούν φτηνές ζωοτροφές και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πολλοί να μην έχουν ούτε τα προς το ζην.
Για αυτό, η ΠΕΚ καλεί όλους τους κτηνοτρόφους της Ελλάδας να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, στις 7 Ιουλίου 2010, ημέρα Τετάρτη.

Πηγή: Agronews

Σχόλιο Αγριάδας: Οφείλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κορίνθου και νεοδιορισθέν Αντιπρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ, κ. Μπαρλιάς, να δώσει σαφής απαντήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν (και εμείς) για την "περίεργη" τοποθέτηση του στο Δ.Σ. του ΕΛΟΓΑΚ.Αρχικά σαν Διευθύνων Σύμβουλος (!!) κια τώρα σαν Αντιπρόεδρος του οργανισμού. 
Μα πάνω από όλα οφείλει, εν ονόματι της ελληνικής κτηνοτροφίας, να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες της ΠΕΚ. Το οφείλει σαν θεσμικός παράγοντας, σαν Έλληνας κτηνοτρόφος αλλά και σαν Κορίνθιος.... Εκτός εάν δεν νοιώθει τίποτα από αυτά τα τρία........

Δεν υπάρχουν σχόλια: