5 Ιουλίου 2010

Απολύσεις συνεταιριστικών υπαλλήλων ;


Από την Αρμονική Ανάπτυξη μας ήρθε το παρακάτω κείμενο, το οποίο προέρχεται από το ιστολόγιο http://iliamovement.blogspot.com. 
Επειδή δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των αναφερόμενων γεγονότων, είναι απόλυτα λογικό να μην μπορούμε να πάρουμε θέση. Επ' ευκαιρίας όμως του συγκεκριμένου ζητήματος, απλά να τονίσουμε, ότι είχαμε την εντύπωση ότι το να απολύσεις συνεταιριστικό υπάλληλο, είναι πιο δύσκολο από το να απολύσεις ... δημόσιο υπάλληλο. Και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι οι συνεταιριστικές οργανώσεις να φθίνουν, ώστε να απολύουν το προσωπικό τους, αλλά με την αύξηση του κύκλου εργασίας τους -μέσω της διάθεσης και εμπορίας των προιόντων των συνεταίρων - να αναπτύσσονται και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Ακολουθεί το κείμενο που μας στάλθηκε:

" Η Ε.Α.Σ Αμαλιάδας , ζηλεύοντας τις πρακτικές των μεγάλων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα , όπως του Βερόπουλου - Τερζης- Expert , πήρε την απόφαση να απολύσει 2 εργαζόμενες γυναίκες και τη μείωση απασχόλησης σε ένα ακόμη εργαζόμενο με 67% αναπηρία , χωρίς να τηρηθούν ούτε καν οι νόμιμες διαδικασίες κοινοποίησης και καταβολής αποζημιώσεων , και όλα αυτά στο όνομα της περικοπής δαπανών για την εξυγίανση της οργάνωσης.

Αφού λοιπόν , τα τελευταία χρόνια οι Ενώσεις :

* Δεν βρέθηκαν στο πλάι των αγροτών και στα δίκαια αιτήματα τους ,
αλλά υποκλίνονταν στις πιο αντιαγροτικές πολιτικές

* Δεν ανάπτυξαν καμία ουσιαστική μεταποιητική πρωτοβουλία , άλλα
χάριζαν τον κόπο των αγροτών στο κάθε αεριτζή χονδρέμπορο και μεσάζοντα

* Κατάντησαν πολιτικά γραφεία του κάθε ντόπιου πράσινου ή μπλε Βουλευτή

* Οι διοικήσεις τους πρωτοστάτησαν στην κακοδιαχείριση με αποτέλεσμα να τις βουλιάξουν στα χρέη, αντί να αναλάβουν το πρωτοποριακό ρόλο τους , ειδικά σήμερα όπου η συμμορία ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οδηγούν τους εργαζόμενους και τους αγρότες , στη φτώχια - την ανέχεια και την ανεργία , απολύουν εργαζόμενους όπως εδώ και τόσα χρόνια <<απέλυαν >> τους αγρότες τους .

Καλούμε την τοπική κοινωνία και τους αγρότες :
σε άμεση κινητοποίηση με ενιαία δράση και με όπλο την αλληλεγγύη να μην
περάσει καμία απόλυση , καμία μείωση μισθού ή απασχόλησης , κανένας εργασιακός μεσαίωνας. "


Δεν υπάρχουν σχόλια: