7 Ιουλίου 2010

Το "ανέκδοτο" του μήνα από την ΓΕΣΑΣΕ για το επάγγελμα του αγρότη

Είναι γνωστό ότι σοβαρή συνδικαλιστική αγροτική έκφραση στην Ελλάδα , δεν υπάρχει.
Η κατάρα του πολυδιασπασμένου αγροτικού κλήρου, συνοδεύτηκε και από πολυδιασπασμένη αγροτική συνδικαλιστική φωνή. Ελάχιστες οι στιγμές που ακούστηκαν κάποιες σοβαρές φωνές με αιτιολογημένα επιχειρήματα. "Βούτυρο στο ψωμί", λοιπόν της εκάστοτε εξουσίας.

Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του 2010, με πλήρη κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος και ανυπαρξία στήριξης της αγροτικής παραγωγής. Ενώ εδώ και χρόνια, μόνο ο Έλληνας αγρότης και η Ελληνίδα αγρότισσα, συνταξιοδοτείται υποχρεωτικά με την συμπλήρωση των 65 ετών, εισπράτοντας μάλιστα την "πολυτελή" σύνταξη του ΟΓΑ........ ενώ ακόμη δεν έχουμε προσδιορίσει σαν χώρα, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ, ......έρχεται ένας από τους αγροτοσυνδικαλιστικούς φορείς, η ΓΕΣΑΣΕ, να παραπονεθεί στην "κακιά" κυβέρνηση που δεν εντάσσει το αγροτικό επάγγελμα στα ... βαρέα επαγγέλματα.

Το πρόβλημα κατά εμάς στην Αγριάδα, είναι ότι δεν είναι δυνατόν ένας θεσμικός φορέας, όπως είναι η ΓΕΣΑΣΕ, να ζητά, αποσπασματικά το συγκεκριμένο αίτημα, χωρίς να το διασυνδέσει, με την ιδιότητα του κατά επάγγελμα αγρότη, με τα συντάξιμα χρόνια και φυσικά με το ίδιο το ποσό της σύνταξης. Εκτός εάν βγάζουν ανακοινώσεις έτσι .... για το "θεαθήναι"........

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ:
"....... Οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ούτε τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης εξασφαλίζουν αφού παραμένει το πρόβλημα υποχρηματοδότησης ούτε επίσης προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ και γι αυτό το λόγο τονίζει ότι «η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι μία φωνή αγωνίας των εργαζομένων για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, που εκφράζει και τους Έλληνες αγρότες.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις υπεύθυνες προτάσεις των εργαζομένων και ταυτόχρονα να λάβει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που θα θέτουν, οριστικά, τέλος στη σπατάλη και στην κακοδιοίκηση των ταμείων.
Ειδικότερα για τους αγρότες, πέρα από τις επιμέρους ενστάσεις που κατέθεσε αρμοδίως η ΓΕΣΑΣΕ, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί μία διαχρονική αδικία σε βάρος τους και να ενταχθεί το επάγγελμα του αγρότη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η ΓΕΣΑΣΕ, παίρνει ξεκάθαρα αλληλέγγυα θέση, επιλέγοντας να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην κινητοποίηση της Πέμπτης (8/7)......"
Πηγή: Agrotypos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: