18 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι Γιάννη Στέφα

Έφυγε το απόγευμα του Σαββάτου από την ζωή ο Γιάννης Στέφας σε ηλικία 61 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Ο Στέφας υπήρξε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ από το 1972 έως το 1975 και συνέδεσε το όνομα του με τις πρώτες διακρίσεις του Δικεφάλου του Βορρά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1974. 

Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1949, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Κόρινθο και μετά τη θητεία του στο «Δικέφαλο» όπου έπαιξε σε 60 ματς, επέστρεψε στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και με τη φανέλα της ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1982.

Τους τελευταίους έξι μήνες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το απόγευμα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του, στον Ισθμό Κορίνθου, αφήνοντας πίσω του πέρα από την αθλητική του παρακαταθήκη, την σύζυγο του και δυο κόρες. 


Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τις ευθύνες του παλαιού τερματοφύλακα, στο "ντροπιαστικό" αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ - Παναχαική : 3 - 5, τον Απρίλιο του 1973. Το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού "έχρισε" σε μεγάλο βαθμό Πρωταθλητή εκείνης της περιόδου τον Ολυμπιακό .
Μετά από χρόνια, κάποιοι παίκτες της τότε Παναχαικής επιβεβαίωσαν, ότι ο Ολυμπιακός "ενίσχυσε" το κίνητρο των πατρινών παικτών με κάποιο έξτρα πριμ.... Κακώς λοιπόν άφησαν κάποιοι "αιχμές" κατά του Γιάννη Στέφα, για δήθεν μειωμένη απόδοση.
Ακολουθούν δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου:


Δεν υπάρχουν σχόλια: