19 Ιουλίου 2010

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας κ. Κοντός διόρισε ... τον εαυτό του !!

Εάν το σημερινό δημοσίευμα του "ΕΘΝΟΥΣ" είναι αληθές, τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα πολιτικού προσώπου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση του σαν Υπουργός Γεωργίας, φρόντισε να τακτοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους, ώστε σε "δύσκολες" για αυτόν περιόδους να του ανταποδώσουν την ... εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο από το "ΕΘΝΟΣ" :

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός διόρισε τον... εαυτό του γενικό διευθυντή της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ΑΕ. 
Η απόφαση του ελεγχόμενου ουσιαστικά από τον ίδιο ΔΣ της καπνοβιομηχανίας, που απασχολεί σε μόνιμη βάση περί τα 55 άτομα και εποχικά περί τα 375, πάρθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΕΚΕ την περασμένη Παρασκευή. 

Μέλη του ΔΣ έλεγαν χθες στο «Εθνος» ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να είναι νομότυπη. Δεν ήθελαν, όμως, να απαντήσουν αν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν υπάλληλος στη ΣΕΚΕ και διετέλεσε διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη το διάστημα 1989-2000.
Μέντοράς του υπήρξε ο ισχυρός άνδρας της ΣΕΚΕ, Δημήτρης Κουνατιάδης, επί πολλά χρόνια γενικός διευθυντής της συνεταιριστικής βιομηχανίας, ο οποίος τον βοήθησε σημαντικά στην πολιτική του ανέλιξη και στην εκλογή του ως βουλευτή από το 2000. Τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε «κενό» στη ΣΕΚΕ μετά τον θάνατο του Δ. Κουνατιάδη.

Μέλη του ΔΣ έλεγαν στο «Εθνος» ότι ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν αυτός που ζήτησε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ, υποβάλλοντας και τυπικά το σχετικό αίτημα στο ΔΣ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτή θα είναι αμισθί. Οπως όμως διευκρίνιζαν, η απόφαση που πήρε το ΔΣ να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή προβλέπει πλήρεις αποδοχές.

Η ενέργεια του Αλ. Κοντού προκαλεί πολλά ερωτηματικά και συζητήσεις για τον χρόνο που έγινε. Από τη μία υπάρχει η γνωστή παραπομπή του στην Προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Η ΣΕΚΕ είναι μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ, κατέχοντας το 34,18% των μετοχών της έναντι 44,2% της ΑΤΕ. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις γύρω από τη ΣΕΚΑΠ και στη γενική συνέλευση της 29ης Ιουλίου προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με υποβάθμιση όμως συγχρόνως της τιμής της μετοχής στο 1/10.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν τον δρόμο για την πώληση της ΣΕΚΑΠ και την περασμένη Πέμπτη απέκλεισαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Ξάνθη.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σχετικά με το μέλλον της ΣΕΚΑΠ και των άλλων δύο συνεταιριστικών βιομηχανιών, της ΔΩΔΩΝΗ και της ΕΛΒΙΖ, είπε ότι μπορούν να δοθούν σε συνεταιριστικές οργανώσεις με την προϋπόθεση διατήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ είναι ένα γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Ταρενίδης, πρώην αντινομάρχης και άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που έχει ανακοινώσει ότι θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αν. Μακεδονία-Θράκη Γ. Παυλίδη. Στη θέση του διευθυντή της ΣΕΚΕ παραμένει ο Αν. Καραπαπάζογλου, επίσης άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που είναι και αντινομάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Συνεταιριστικού Πρακτορείου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.

XΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Σχόλιο Αγριάδας : ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΧΑΡΟΜΟΦΑΗΔΕΣ !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: