12 Ιουλίου 2010

Μπράβο στην "σοσιαλίστρια" Κατερίνα Μπατζελή

Τι είναι παροιμία από την Βικιπαίδεια: "... Παροιμία είναι ένα σύντομο απόφθεγμα που εκφράζει (τις περισσότερες φορές με αλληγορικό τρόπο) αλήθειες που αποτελούν το απόσταγμα μακράς πείρας. Έτσι, οι παροιμίες προσλαμβάνουν πολλές φορές διδακτική σημασία...."
Μια τέτοια παροιμία είναι και η ".. με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις ....".
Ταιριάζει απόλυτα στις "εμπειρίες" και στις "γνώσεις" που έχει αποκομίσει η Υπουργός κ. Μπατζελή, από τα χρόνια που μαθήτευε και "συμβούλευε" τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα και το προεδρείο της ανώτατης συνεταιριστικής οργάνωσης, ως επιστημονικός συνεργάτης της.

Γιατί πως μπορεί κάποιος - με όση καλοπροαίρετη διάθεση και αν έχει - να αποδεχθεί το γεγονός ότι μαζί με την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου, ψηφίστηκαν κάτι περίεργες ρυθμίσεις σχετικές με την ασφάλιση των αγροτών και αγρεργατών στον ΟΓΑ. Με αποκορύφωμα την ρύθμιση περί ασφαλιστικής ενημερότητας.....
Ιδιαίτερη εντύπωση λοιπόν μας προκαλεί το γεγονός, ότι για να αιτηθεί κάποιος αγρότης, είτε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, είτε επιδότηση , είτε ακόμη και δανείου (!!) από τις τράπεζες, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να έχει εξοφλήσει μέχρις τελευταίας δεκάρας τα ληξιπρόθεσμα χρέη στον ασφαλιστικό του οργανισμό, τον ΟΓΑ, παρουσιάζοντας δηλαδή ασφαλιστική ενημερότητα......

Δεν κατακρίνουμε την λογική της ρύθμισης, αλλά το γεγονός ότι δεν προσδιορίζεται στο προαναφερόμενο νομοσχέδιο, κάποιο ελάχιστο ποσό ή κάποιες ελάχιστες δόσεις, που δύναται ο αγρότης να χρωστά στον ΟΓΑ.
Με ποιά λογική, ο αγρότης που περιμένει να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ, άρα δεν έχει εισπράξει τίποτα από την καταστραμμένη παραγωγή του, να υποχρεούται να έχει εξοφλήσει την οφειλή του στον ΟΓΑ ; 
Επίσης για μια ακόμη φορά, ευνοείται ο μη κατά επάγγελμα αγρότης, ο οποίος μπορεί π.χ. να χρωστά στο δικό του ασφαλιστικό φορέα, αλλά να μπορεί να εισπράξει  την επιδότηση του !!!!
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία με τους ελεκτικούς τους μηχανισμούς, να "φορτσάρουν" ώστε να εισπράξουν τα μεγάλα ποσά που πολλοί "ξεχασιάρηδες" ή "απατεώνες" χρωστούν στον ΟΓΑ ή στον ΕΛΓΑ, κ.άλ., επιβάλλουν με το έτσι θέλω, ΧΑΡΑΤΣΙΑ και "εφευρίσκουν" μηχανισμούς στους επαγγελματίες αγρότες, ώστε να ισοσκελίσουν, κάποια από τα "λειψά" χρήματα των ταμείων.
Άλλωστε, είναι γνωστό στην πιάτσα, ότι η πλειοψηφία των μη κατά επάγγελμα αγροτών, είναι αυτοί που πωλούν τα προιόντα τους άνευ τιμολογίων, άρα δεν αποδίδουν τίποτα στον ΕΛΓΑ. Και φυσικά σαν μη αγρότες, δεν αποδίδουν οφείλουν και στον ΟΓΑ.

Θα παρακαλούσαμε όσοι Κορίνθιοι βουλευτές, ψήφισαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μας ενημερώσουν εάν διάβασαν, τις επίμαχες και απαράδεκτες ρυθμίσεις. 
Σε τελική ανάλυση, εάν το ζητούμενο είναι να "σωθούν" τα ταμεία μέσα σε 6 μήνες, εμείς στην "Αγριάδα" έχουμε πιο δραστικές λύσεις για άμεση είσπραξη των οφειλών, προς όλα τα ταμεία.
Για παράδειγμα:
  • Υποχρεωτική η  ασφαλιστική ενημερότητα, σε όλους τους γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία.
  • Για να μην περιμένει η κυβέρνηση ως τον Σεπτέμβρη, προτείνουμε αμεσότερη λύση: Όποιος επιθυμεί να τηλεφωνήσει από το σταθερό ή το κινητό του, να του ζητείται πρώτα από όλα το ΑΦΜ του. Αφού ελεγχθεί για οφειλές, τότε και μόνο τότε, θα μπορεί να συνεχιστεί η κλήση....
Ιδέες βλέπετε υπάρχουν πολλές..... και μαλάκες .... για να τις εφαρμόσουν .....πιο πολλοί !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: