1 Σεπτεμβρίου 2010

Νέοι Αγρότες, Νέες Αγορές, Νέες Προοπτικές

Το φετινό συνέδριο διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Καρδίτσας από τις 10 - 12 Σεπτεμβρίου 2010 με θέμα «Νέοι Αγρότες, Νέες Αγορές, Νέες Προοπτικές». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Δασικό Χωριό «ΔΡΥΑΔΕΣ» του Δήμου Ιτάμου Καρδίτσας. Ένα ξεχωριστό τοπίο, βυθισμένο κυριολεκτικά στα καταπράσινα βουνά των Αγράφων, ανάμεσα σε ποτάμια και πηγές.
Η φετινή συνάντηση πραγματοποιείται λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα δύσκολης και επίπονης περιόδου για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της χώρας. Αξίζει να αναφερθούν:
  •  τα προβλήματα από την προκήρυξη του Μέτρου 1.2.1 για την ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών, 
  •  τα παραγωγικά προβλήματα όλων σχεδόν των καλλιεργειών της χώρας, 
  •   τη δυσκολία να βρεθούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα δομής της ελληνικής γεωργίας, όπως η εθνική στρατηγική (με την συμμετοχή των αγροτών στις αποφάσεις), οι νομοθετικές παρεμβάσεις που εκκρεμούν, οι παρεμβάσεις στην αγορά και στους στρεβλούς κανόνες λειτουργίας της. 
  • την αναμενόμενη τροποποίηση της ΚΑΠ από το 2013 και μετά η οποία θα φέρει αλλαγές, ανατροπές και προσαρμογές στον τρόπο διαχείρισης των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων.
Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας μας επιλέγουμε να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί.
Θα ενημερωθούμε από ιδιαίτερα αξιόλογους ειδικούς σε μια σειρά θεμάτων που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Παράλληλα θα αποκτήσουμε γνώσεις χρήσιμες για την επαγγελματική μας κατεύθυνση, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις των αγορών, αλλά και τις νέες φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τεχνικές καλλιέργειας και εκτροφής.

Επιπλέον, επιδιώκουμε την ενημέρωση μας σε θέματα ευρωπαϊκών κανονισμών και αποφάσεων στην Ε.Ε. που αφορούν τους Νέους Αγρότες αλλά και το σύνολο των αγροτών. Με όπλο την γνώση, τον διάλογο μεταξύ μας και την ενδελεχή ανάλυση, θα οδηγηθούμε στην διαμόρφωση ωφέλιμων προτάσεων, θέσεων, απόψεων και ιδεών για κάθε Νέα και Νέο Αγρότη της χώρας ‐ το δυναμικότερο κομμάτι της αγροτικής υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: