11 Σεπτεμβρίου 2010

Η υστέρηση της Κορινθίας δεν έχει τέλος ...

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γερουλάνο, αναρωτιόμαστε πότε θα δούμε ένα ανάλογο έργο πνοής στην Κορινθία και ειδικότερα στην αρχαία Κόρινθο.

Εκτός εάν ικανοποιούμαστε για την επισκεψιμότητα στο μουσείο της Αρχ. Κορίνθου.
Εκτός εάν ικανοποιούμαστε για την παρούσα κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων στην Κορινθία.
Εκτός εάν θεωρούμε έργο πνοής π.χ. το .... μάντρωμα του Αρχαίου Λιμανιού του Λεχαίου.

Ας μας απολογηθεί ΕΝΑΣ αυτοδιοικητικός, γιατί δεν υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος στην Κορινθία, που να παρέχεται επαρκής ξενάγηση στον έλληνα ή αλλοδαπό επισκέπτη. Η συνήθης αιτιολογία " για όλα φταίει η Αθήνα" απορρίπτεται εξ΄αρχής ........

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλώντας για "έργα πνοής", πού να δείτε το προϋπολογισμού σχεδόν ίσου με το Φράγμα του Αισώπου Μουσείο Πατρών (το "Αισώπου" ΔΕΝ είναι λάθος).
Υπενθύμιση: οι τσιμεντολάγνοι, σκυροδεμοθρεμμένοι "άρχοντες" του τόπου ήθελαν να .... φτιάξουν "μόνοι τους" το Μουσείο της Κορίνθου (το "νέα" και "αρχαία" προέκυψε από το πουθενά της αγραμματοσύνης) γιατί ονειρεύονταν "ανάδειξη των θησαυρών" τύπου Λεχαίου. Νομίζουν οτι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ πρέπει να είναι προδιαγραφών συσκευαστηρίου! Ως γνωστόν, έτσι σκεπτόμενοι, κατάντησαν το "Corinth Canal" και τον Δίολκο σύνορο-χαβούζα.

Agriada είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Ανώνυμε.

Έχεις την καλοσύνη να μας εξηγήσεις γιατί ονομάζεις το φράγμα Ασωπού, σαν φράγμα του Αισώπου;

Αγριάδα blog

Ανώνυμος είπε...

α) Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να ξαναδούμε το θέμα του Μουσείου (σκέτου ΜΟΥΣΕΙΟΥ, όχι "Αρχαιολογικού", "Βυζαντινού", "Λαογραφικού" και τρέχα γύρευε) της Κορίνθου. Επισυνάπτω τη μακέττα του Μουσείου Πατρών, υπενθυμίζοντας οτι η Κορινθία είναι ο δεύτερος σε παντός είδους και χρόνου αρχαιότητες Νομός (ή περιοχή) της χώρας!
β) Περί του Φράγματος του Αισώπου επιφυλάσσομαι. Βλέπετε, ο μύθος του έχει προσλάβει διαστάσεις ... Οδύσσειας !