13 Σεπτεμβρίου 2010

Τι σημαίνει η παρουσία του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου στον αγιασμό ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ;

Μας ενόχλησε ιδιαιτέρως η απλόχερη διακαναλική διαφήμιση που παρείχαν σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο το σύνολο σχεδόν των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, με αιτία την εκεί παρουσία του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου, με αφορμή τον σημερινό αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Μας παρηγόρησε το γεγονός (που αποσιώπησαν τα κανάλια), ότι προηγήθηκε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο δημόσιο ΕΠΑΛ της Νεμέας.

Θεωρούμε όμως, ότι η παρουσία των επωνύμων,  πνευματικών και θεσμικών παραγόντων του τόπου μας, οφείλουν να είναι -  σημειολογικά - ιδιατέρως προσεκτικοί στο τι κάνουν, τι λένε και που πάνε. Πολύ περισσότερο εκείνοι που, εξ' ορισμού, οφείλουν να εμπνέουν, να καθοδηγούν και να στηρίζουν, κυρίως τον απλό κόσμο. Αυτούς δηλαδή, που η κοινωνικοικονομική τους κατάσταση συνεπικουρούμενη από τις γνωστές ελληνικές αγκυλώσεις, δεν τους επιτρέπει όχι μόνο να επιλύουν απλά και καθημερινά τους προβλήματα, αλλά ούτε καν να έχουν την παραμικρή δυνατότητα πρόσβασης, στα κέντρα λήψης αποφάσεων ή ακόμη και στα τοπικά μέσα επικοινωνίας.

Με απλά ελληνικά, μας ενοχλεί που ο Ποιμενάρχης του Νομού μας, επιλέγει την πιο σημαντική ημέρα για τους μαθητές, τους γονείς τους (έμμεσα και για τους εν δυνάμει μελλοντικούς γονείς) και τους εκπαιδευτικούς, να επισκεφτεί και να χοροστατήσει του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς και σε τοπικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.
Θα μας πείτε βέβαια, γιατί οφείλει ο Δεσπότης μας να διαχωρίζει τους κορίνθιους μαθητές, σε μαθητές δημόσιου και σε μαθητές ιδιωτικού σχολείου.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, θα ήταν προτιμότερο εκμεταλλευόμενος την σημερινή ημέρα και την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, να αναδείξει, να στηρίξει σχολειά, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς "προβληματικών" περιοχών. Καταλυτικά θα επιδρούσε η παρουσία ή ο λόγος του, στην άσκηση πιέσεων προς τους αρμόδιους.
Δεν θα ήταν κατακριτέο από κανέναν, εάν με την στάση του, "έδειχνε" τον σωστό δρόμο. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ένα ακόμη αγαθό που το υποβαθμίσαμε, αγνοώντας την σημαντικότητα της για όλους μας εύπορους και μη, αστούς και κάτοικοι της υπαίθρου, χριστιανοί και μη χριστιανοί .......

Τέλος δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι, κάποιοι εκμεταλλεύονται την παρουσία του Μητροπολίτη Κορινθίας, για να διαφημίσουν την "επιχείρηση" τους, ενώ κάποιες άλλες "μωρές παρθένες" εκμεταλλεύονται οικονομικά την παροχή της διαφημιστικής προβολής, προβάλλοντας συμπτωματικά άνισα, μέσα σε "Δελτίο Ειδήσεων", την παρουσία του κ.κ. Διονυσίου έναντι των ιδιοκτητών και Διευθυντών του τοπικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Μετά φόβου πίστεως και αγάπης, Καλή Εκπαιδευτική Χρονιά στην νεολαία μας !!!!

8 σχόλια:

ΚΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ είπε...

Γιατί θεωρείτε ότι ο μητροπολίτης τα κάνει όλα από καλή πρόθεση?
Ο σκοταδισμός σήμερα έχει άλλους τρόπους για να προωθεί την άποψη του!
Αν δεν με πιστεύετε μπείτε στο churchbook της μητρόπολης κορίνθου και θα καταλάβετε .
Αξιωματούχος, "πατέρας" χωρίς παιδιά,εξωδικολάτρης, εξώδίκων ύφους δεσποτικού....
Ευχές και ψαλμωδίες via tv και δήθεν έργο που οι καταθέτοντες στα παγκάρια, ταμεία πληρώνουν.
Ακόμα ένας έμμισθος ( εμείς πληρώνουμε για τον μηνιαίο καθόλου ευκαταφρόνητο μισθό του) που παραπλανά και κοιμίζει......
Αγιασμός......άραγε τι σημαίνει αυτή η υποχρεωτική θρησκευτική πράξη στα σχολεία?
Και κυρίως γιατί γίνεται?
ποιμενάρχης γράφετε στην ανάρτηση σας σας ....με Π και τον αποκαλείτε κ.κ ...
Να υποθέσω ότι αποδέχεστε να σας αποκαλούν πρόβατα με ηγέτη ποιμενάρχη και ότι ο μητροπολίτης είναι περισσότερο ( εις διπλούν δηλαδή) κύριος από άλλους?
Δεν με ενδιαφέρει να δημοσιευτεί το σχόλιο. Σας έγραψα απλώς τις σκέψεις μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε

Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιό σου. Θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΧΙΟΝ, όχι μόνο δεν αποσιωπήσαμε την παρουσία του στο δημόσιο 1ο ΕΠΑΛ της Νεμέας, αλλά προβάλλαμε αποκλειστικά και μόνο αυτό.

Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Με εκτίμηση
Γιώργος Φ. Γουγάς

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,

Το ερώτημα τέθηκε και σε μένα.
Και τίθεται κάθε φορά, όπως στις Πανελλήνιες εξετάσεις, βγαίνει αυτός ο κυριος διευθυντής του ιδιωτικού και αναλύει τα θέματα.
Μάλλον δεν υπάρχει δημόσιος λειτουργός..
Οι εκδηλώσεις του εκπαιδευτηρίου προβάλλονται ανισομερώς σε σχέση με τις εκδηλώσεις των δημόσιων σχολείων. Αυτά δεν έχουν λεφτά να δώσουν στους ρεπόρτερς.
Και οι ρεπορτερς πρέπει να ζήσουν.
Αυτά τα συμπεράσματα εξάγω.
Πλήρης απαξίωση του δημόσιου σχολείου και ας χτυπιέται υποκριτικά η υπουργός.
Ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την ανάρτηση

'Ενας βλάκας Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικοι και ρασσοφοροι η ταφοπλακα της γνωσης για τα Ελληνοπουλα.

Agriada είπε...

Ευχαριστούμε όλους για τα σχόλια

Agriada είπε...

Προς φίλο-η "Κιάτο δεν πάει άλλο":

Πρόθεση μας ήταν μόνο να δημοσιεύσουμε την αντίθεση μας, σε μια μεμονωμένη κίνηση του Μητροπολίτη Κορινθίας. Στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι να ασχοληθούμε με το εκκλησιαστικό ζήτημα της χώρας (άν και έχουμε άποψη). Σε όλους τους χώρους της κοινωνίας μας υπάρχουν άνθρωποι που -αθόρυβα ή μη- διακονούν την κοινωνία και άλλοι που διακονούν το προσωπικό τους συμφέρον. Ελπίζουμε, θέλουμε και πρέπει ο Μητροπολίτης μας, να είναι με τους πρώτους.

Agriada είπε...

Προς κ. Γουγά:

Ζητάμε ΣΥΓΝΩΜΗ και μπράβο για το ρεπορτάζ,το οποίο δεν έτυχε να το δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζω όλους και όλες που έγραψαν τα σχόλιά τους για αυτή την ομολογουμένως σωστότατη παρατήρηση του εκδότη της. ΟΜΩΣ: Ας μήν πάμε σε εξτρεμιστικές ακρότητες περί "ρασοφόρων", περί "αρχών" και περί άλλων τέτοιων σχολείων. Το "ζουμί" ποιό είναι; Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε όχι ένα μόνον ιδιωτικό σχολείο, αλλά και δημόσια. Ποιός όμως το αποθανάτησε το ιδιωτικό σχολείο; Τά ΜΜΕ!!! Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Όχι στο πρόβλημα, αλλά στην πηγή!!! Του Μητροπολίτη του αρέσει απλά η φιγούρα και καλά κάνει, γιατί όχι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι αυτό που είπε ο "άγνωστος φίλος" περί επίσκεψης του Μητροπολίτη σε προβληματική περιοχή!!! Αυτό μάλιστα. Αλλά όλοι όμως εσείς που γράφετε "εκ του ασφαλούς", τί κάνετε για τα παράπονά σας;;;;; Απλά γράφετε στα blog;;; Πότε πήγατε και παραπονεθήκατε στην ανωτάτη αρχή για τον Μητροπολίτη, το πολιτικό σας, τον υπάλληλο της εφορίας που σας κακομίλησε, τον οποινδήποτε τέλος πάντων. ΠΟΤΕ!!!! Απλά εμαίς οι έλληνες "μιλάμε" γενικώς και αορίστως ΠΑΝΤΑ εκ του ασφαλούς!!!!